ALs brood minder zout bevat, krijgen we dan nog voldoende jodium binnen?

Jodium hebben we maar weinig nodig, maar het zit ook in weinig voedings middelen , Daarom wordt er sinds 1942 het zgn bakkerszout toegevoegd aan brood. In dit zout zit jodium zodat iedereen die gemiddels 6 sneetjes brood per dag eet voldoende jodium binnen krijgt.
Nu is er brood verkrijgbaar met veel minder zout, ontstaat er door het eten van dit brood geen jodium tekort.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zal zo'n vaart niet lopen. De meeste mensen hebben thuis ook Jozozout staan, waarvan de 'Jo' staat voor jodium. En collectief gebruiken we veel te veel zout. Als dat wat minder zout in het brood is, krijgen we nog steeds al dat andere zout binnen. En dus ook jodium.

kelp, alg , wiertabletten, bomvol jodium

er is jodium genoeg te vinden in bv vis,groenten en zelfs drinkwater...verdere info zie bijlage

Bronnen:
http://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines...

Ze zouden ook de jodium aan het brood kunnen toevoegen zonder het zout. Heb je wel de voordelen, niet de nadelen.

Er zijn mensen die nooit brood eten en die geen jodium tekort komen. Het zit in veel meer producten dan wij denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100