Wat betekend 'Penotti' bekend van de Duo Penotti?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

PEters NOTenindustrie TIlburg. Soms is de waarheid ontluisterend, penotti klinkt een stuk exotischer. Toegevoegd na 45 seconden: Conimex is trouwens ook zo'n geval: CONserven IMport en EXport.

Penotti is gewoon het merknaam.

De bedenker van de duo penotti is meneer Bernardo Peeters. De namen die de witte en hazelnootpasta kregen waren Peeters witte chocolade en Peeters Hazelnootpasta. Dit vond hij later geen goede namen, het bekte niet goed. Het moest een speelse naam worden die vooral ook smakelijk klonk. Hij had eens ergens gelezen dat de Romeinen mensen waren die van hazelnootje hielden. De Romeinen woonde in Italië. Maar Bernardo Peeters sprak geen een woord Italiaans. Het woord notti klonk hem Italiaans genoeg in de oren. Met een beetje gepuzzel met zijn eigen naam en het woord Notti is hij op het woord Penotti gekomen. Het woord duo komt dan weer van de 2 soorten chocolade in een potje. Dat bedacht is door het duo Bernardo Peeters en zijn oudste zoon.

Ontstaan Penotti De basis voor het huidige succes van Duo Penotti reikt ver terug. In het begin van de jaren ’70 bedenkt Marcel Peeters een heerlijke hazelnootpasta. Het recept van zijn hazelnootpasta is gebaseerd op het oude recept van zijn grootmoeder. In dezelfde periode bedenkt hij de naam Penotti. Deze naam is gebaseerd op het Italiaanse woord voor hazelnoten: ‘nocciole’. Al snel wordt de hazelnootpasta populair in het hele land.

Bronnen:
https://www.penotti.com/nl/over-ons/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100