Hoe wordt beschuit gemaakt?

Dat vroeg me zusje zich vroeger af dus ik dacht, laat ik het eens hier vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beschuit is een broodsoort. Beschuit wordt 2 keer gebakken, vandaar nog steeds de naam 'zwieback' zoals het in Duitsland heet Hier heette het vroeger tweebak. De eerste keer wordt het gebakken als een plat rond broodje, de beschuitbol. Deze wordt doorgesneden en dan nogmaals gebakken. De standaard ingrediënten zijn; bloem, gist,zout en eieren. Soms wordt in plaats van eieren ook lecithine en vet gebruikt. Dit zorgt voor langere houdbaarheid. Verdere bestanddelen van de beschuit die we nu kennen is beschuitgelei. Dit bestaat uit; glucosestroop, suiker, water, plantaardig vet, emulgatoren, gelatine, rijsmiddel en kleurstof. Vroeger werd melk in plaats van water gebruikt. Melk houdt echter vocht vast en daardoor wordt de beschuit minder bros. Vroeger was het vooral vanwege de houdbaarheid vooral op zee vaak het enigste eten wat de zeelui aten, de zeemansbeschuit. Vandaar was scheurbuik een veel voorkomende ziekte. Het kwam nl. door het gebrek aan vitamine. Zo oud is de beschuit al. Uiteraard zitten er nu meer smaakstoffen in.

Omdat beschuit nogal breekbaar is,zou ik zeggen,heeel voorzichtig.

Lees op onderstaande link alles over het beschuitje....

Bronnen:
http://www.hyfoma.com/nl/content/voedingsm...

Beschuit wordt twee keer gebakken, eenmaal als plat cilindrisch broodje (beschuitbol, ook in die vorm te koop) en na het doorsnijden nog een keer. De oude naam voor beschuit is dan ook 'tweebak'. Etymologisch gezien is het woord 'beschuit' verwant met het Franse biscuit en het Italiaanse biscotto, uit het Latijn bis coctus, wat letterlijk 'tweemaal gebakken' betekent.

Bronnen:
http://www.hollandse-kombuis.co.za/beschui...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100