Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe noemt men deze manier van vlees opdienen? ( zie uitleg )

Kwam laatst een filmpje tegen , maar ik heb het wel vaker gezien.

Dun gesneden raw biefstuk wordt opgediend met een pan met kokend hete boullion.
Het is dan de bedoeling dat je een stukje vlees pakt even door de boullion doet en dan opeet.
Doordat de boullion erg heet is gaart het dunne stukje vlees erg snel.

Ben benieuwd of hier een speciale naam voor is.
Kwam er zelf helaas niet uit.

Bvd

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Op deze website http://www.mijnslager.info/kokkerellen/feestelijktafelen/Fon_gourm_steengril/fo-gou-grill%20wetenswaard.html over koken aan tafel wordt deze manier van vlees opdienen Chinese fondue of bouillonfondue genoemd:

"Bij de Chinese of bouillonfondue wordt het vlees in dunne plakjes gesneden. De dunne plakjes zijn op die manier snel gaar als ze in de hete en geurige bouillon worden gedompeld. Je kunt alle soorten vlees gebruiken maar ook stukjes vis en met name garnalen en verschillende groenten zijn heel lekker. Gebruik in het geval van groenten steeds producten die niet al te snel verslappen en nog wat beet over houden. Kies dus voor paprika, bloemkool- en broccoliroosjes, boontjes en champignons. Maak de bouillon van kippen- of rundvlees. Het gegaarde vlees en de groenten schep je uit de bouillon met een klein metalen schepnetje. Na het fonduen kan de bouillon uitgeserveerd worden. Door het inbrengen van de verschillende vlees- en groentesoorten heeft deze een geweldige smaak. Serveer er knapperig stokbrood bij."

Toegevoegd na 1 minuut:
Op deze website http://www.smulweb.nl/blog/sonja13091976/7863/oosterse-fondue heet het Oosterse fondue.

Toegevoegd na 18 minuten:
Deze foto is van de eerste website: http://www.mijnslager.info/images/kokkerellen/feestelijk_tafelen/fondue/shutterstock_78423460-O.jpg.
(Lees meer...)
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Mooi en duidelijk antwoord hartelijk bedankt!
Antoni
8 jaar geleden
Graag gedaan!
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
+Is heel lekker en gezellig tafelen!

Andere antwoorden (1)

Chinese fondue meer bekend als hotpotten. Je kan zelf kiezen wat je allemaal wilt eten en je kunt zelf hotpotten. Heel gezellig voor familie uitje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing