Wat voor fruit is dit?

Toegevoegd na 10 uur:
Ja het klopt het is mispel of hoe het ook in het spaans heet bedankt jammer dat ik niet meer beste antwoorden kan doen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. De plant staat in het Spaans bekend als nisperero del Japón en de vrucht als nispero japonés. Het is een groenblijvende, 5-10 m hoge boom met een ronde kroon en een korte stam. Jonge takken zijn wollig behaard. De afwisselend geplaatste bladeren groeien vooral in de scheuttoppen dicht opeen. Ze zijn lancetvormig, toegespitst, aan de onderkant glanzend donkergroen, aan de onderkant dof lichtgroen en tot 35 x 13 cm groot. Jonge bladeren zijn dicht en wollig behaard en oudere bladeren zijn open behaard. De 1-2 cm brede, witte bloemen hebben vijf kroonbladeren en staan met dertig tot honderdvijftig stuks in roodbruin behaarde pluimen aan de scheuttoppen. De eivormige, oranje vrucht is 3-8 x 2-5 cm groot. Onder de oranje schil zit het zeer sappige, aromatische, zoetzure vruchtvlees, wat enigszins doet denken aan abrikoos. De vrucht bevat één tot tien (meestal twee tot vijf) tot 2 cm grote, ovale, afgeplatte, bruine zaden. De vruchten kunnen uit de hand gegeten worden of worden verwerkt tot fruitsalades, vruchtensappen, compote, consumptie-ijs en jam. Ook worden de vruchten onder andere in China en Taiwan ingeblikt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Loquat

perzik ofzo?

Dat zijn pomelo's. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pomelo

Het ziet eruit als vijgen. Op de link staan heel veel andere fruitsoorten als het geen vijgen zijn zit hij er misschien tussen. Toegevoegd na 54 minuten: Misschien een kweepeer, lijkt er ook op. http://www.tuinadvies.nl/kweeperen_moerbeien_fruit.htm

Bronnen:
http://www.degezondeapotheker.nl/fruit_exoten.htm

Ik denk dat dit de loquat is. Voor meer info over de loquat zie: http://portugal.blog.nl/flora-en-fauna/2009/04/06/vreemde-vruchten-de-loquat Toegevoegd na 1 uur: De vrucht wordt in Nederland ook wel op de markt aangeboden, maar vaak onder de foutieve benaming mispel, wat de vrucht is van Mespilus germanicus, een verwante soort. Zie voor meer informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Loquat

Volgens mij zijn dat Mispels (Níspero in het Spaans). In zuid Spanje heb je in de provincie Malaga een dorpje dat bekend staat als het Mispel paradijs. Ze zijn lekker om te eten. Vergelijkbaar met een perzik, maar toch anders. Nadeel is dat je ze snel moet eten, want ze rotten gauw.

De loquat. Niet direct een vrucht die ons bekend in de oren klinkt. Misschien komt dat omdat het vaak ten onrechte een mispel wordt genoemd. Maar wat de Portugezen nesperas noemen, zijn zeker geen mispels, maar loquats. Of loquatten… Hoe dan ook, je vind ze in overvloed in het voorjaar, want dan vallen ze in grote getale van de bomen (nespereiras) waar ze aan groeien. Het is een oranje vrucht in de vorm van een ei, met sappig zoet of zuur vruchtvlees. In het midden zitten één of meerdere grote, bruine, glimmende pitten.

Tong?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100