Hoe voorkom je dat brood uitdroogt in de vriezer?

Ik gebruik diepvrieszakken, maar toch droogt het brood wat uit. Wat kan ik daar tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eenmaal bevroren kun je brood ca. 1 maand vers houden. Zorg dat de lucht uit de verpakking is en de verpakking goed sluit. koel het brood eerst voor, alvorens het in te vriezen. Ook tijdens het ontdooien kan veel vocht verloren gaan dus goedverpakt ontdooien. Veel meer kun je er niet aan doen. Hoewel het prima kan gaat er natuurlijk niet boven vers gebakken brood of vers eten. Met een tosti of toats heb je dat probleem in elk geval niet.

In ieder geval ervoor zorgen dat er zo min mogelijk lucht in die diepvrieszakken zit. Dus de lucht eruit knijpen en vervolgens de zak luchtdicht afsluiten. Maar een beetje uitdrogen zal het brood altijd wel.

Ik zuig altijd de lucht eruit en gebruik het zo snel mogelijk. Meestal is het korstje zelfs nog knapperig als het er met krokante korst ingaat.

Snel invriezen zorgt voor kleine ijskristallen in het product. Langzaam invriezen levert grote ijskristallen op. Die kristallen kunnen de celwanden in producten kapot drukken waardoor het product als het ware "lek" raakt en tijdens het ontdooien veel vocht verliest. Het gevolg is minder smaak en minder voedingsstoffen. Grote kristallen kun je voorkomen door niet te veel tegelijk in te vriezen Vries per 24 uur nooit meer dan 10 % van de inhoud van de vriezer in. Sommige vriezers hebben een speciale invriesstand die ervoor zorgt dat producten heel snel worden ingevroren.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/152085/artikel/De-vriezer

Je hebt daar een apparaatje voor: http://www.kookwinkel.nl/cms,17288,vacumeer+apparaten.asp

Doe er de schil van een aardappel bij in de zak. Nooit meer droog brood.

De lucht in een vriezer wordt extra droog gehouden, zodat er zo weinig mogelijk rijp ontstaat. De droge lucht is er de oorzaak van dat het brood een beetje uitdroogt. De vepakking van het brood dient er voor te zorgen dat er geen migratie van vocht door de verpakking plaats kan vinden. De juiste en luchtdichte verpakking is dus hier op zijn plaats. Uitdrogen is niet voor 100& te voorkomen, dus het brood niet te lang in de vriezer laten liggen, maar regelmatig verversen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100