Hoe bewaar je cacao het beste?

Ik verwacht er jaren mee te doen. Ik vind papier/karton, zoals je het in de winkel koopt, niet echt luchtdicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

In de originele verpakking op een koele en vooral droge en donkere plaats. Eventueel kun je de verpakking in een plastic of metalen doosje doen om het beter af te sluiten en steviger te verpakken. Vocht en teveel (zon)licht is heel slecht voor cacao dus dat moet je sowieso voorkomen.

Ik heb ooit, jaren geleden, cacaopoeder gekocht dat in een origineel Droste metalen doosje zat. Ik gebruik het zelden en het poeder is inmiddels zeker 10 jaar oud en ik denk zelfs nog ouder. Ik heb het even gepakt en erin gekeken. De cacao ziet er prima los uit en de smaak is zelfs nog goed. Een metalen blikje dat goed afgesloten is , werkt dus prima!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100