Als je gluhwein kookt..gaat dan de alcohol verloren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een misverstand dat alcohol geheel verdwijnen als een gerecht even gekookt is! Alcohol verdampt gedeeltelijk in een gerecht, dit gerecht moet dan wel het een kookpunt hebben bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Het verdampingspercentages hangt ook af van de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft. Manier van koken en verdampingspercentage van de alcohol: Even laten koken: 15% Flamberen: 25% 15 minuten laten pruttelen: 60% 1 uur laten koken: 75%.

Bronnen:
alcholinfo

Ja, dat gaat verloren. Daarom mag het beslist niet koken. Ongeveer tot 80 graden verwarmen. Dit staat ook wel op de fles.

Gluhwein moet je niet koken maar opwarmen tot ongeveer 70 graden. Dan trekken de kruiden (als je geen kant en klare neemt) er ook goed in. Volgens mij blijft er nog wel wat alcohol in achter maar dronken zul je er niet van worden. Ik voel me in ieder geval lekker rozig na een paar glazen op een koude kerstmarkt.

Dat ligt er aan, als je het kookt gaat de alcohol er inderdaad uit. Soms is dat de bedoeling, als je het ook aan kinderen wil schenken. Pas dan op als je met je neus er boven staat, je kan stomdronken worden van het koken van gluhwein... Maar als je het met alcohol wil houden, moet je het onder de 78graden houden, want dat is het kookpunt van alcohol en daarboven kookt het er dus uit. Lekker hoor, ik krijg er al weer zin in...

Ja,dus eerst opdrinken en daarna pas koken anders gaat het weldadige effect totaal verloren. Ik ben me er van bewust,dat dat erg moeilijk zal worden! Toegevoegd na 1 minuut: Trouwens,alles waar alcohol in zit,mag je wel verwarmen,maar niet koken.(eerlijk gespiekt).

Ja, en als je die drinkt gaat die alcohol ook verloren hoor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100