Ik heb een lege pan een aantal uren op het vuur laten staan, mag ik ze nog gebruiken?

Na reiniging zijn er grijze tot donker grijze rare patronen in het inox metaal gekomen. Waarschijnlijk de carbon die in het metaal zit, De pan is niet krom getrokken. Je kan er nog in bakken, maar is ze niet giftig geworden? Mag je nog uit zo een verkleurde pan eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dit is gewoon roestvrij staal en geen anti-aanbaklaag. Als DIE oververhit is geweest, kun je de pan niet meer gebruiken. Deze kun je echter eventueel nog wel uitkoken met wat soda (maar zo te zien is hij al redelijk schoon), en met een pannensponsje / zeepwolsponsje en wat ellebogenvet zelfs weer mooi glanzend krijgen. Wat er eventueel van de zwarte verkleuring overblijft kan geen kwaad.

nee zeker niet gebruiken zer gevaarlijk!!!!!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100