Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom blijven de boterhammen plakken?

Volkoren brood , Allinson , gesneden. Koop een halfje -verpakt in plastic- . Kom thuis, maak open , wil een boterham eruit halen. Niet dus, heb een weigerende boterham of een stukje van de boterham in de hand , blijft vastzitten, aan boven- en onderkant. met de hand niet zo los te maken, wel met een mes er tussen schuiven en voorzichtig... maar ondertussen heb je dus kapotte boterhammen... en > gesneden is niet gesneden op die manier.
Is al vaker gebeurd , dus niet een eenmalig iets. Vraag : waardoor gebeurt dit?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
73

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Boterhammen plakken doordat er vocht aanwezig is. Boter, margarine of andere vetstoffen zorgen ervoor dat het brood plakkerig wordt. Het is belangrijk om de boterhammen goed af te dekken met bijvoorbeeld aluminiumfolie of een bakje om te voorkomen dat er vocht bij komt.
(Lees meer...)
Bronnen:
5 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding