Worden dwerggeiten ook geslacht voor het vlees?

Wij hebben thuis dwerggeitjes lopen en er zijn nu 2 bokjes geboren. Ivm incest moeten ze weg.
Omdat mensen vaak alleen geiten willen en geen bokjes vroeg ik mij af of dwerggeiten ook geslacht worden voor hun vlees.
Wij houden thuis ook vleesvarkens en vleeskippen, dus ik ben bekend met de hele procedure, ik heb alleen nog nooit geit op en hoor er ook nooit iemand over.
Ik weet dat landgeiten en melkgeiten wel worden geslacht voor het vlees, maar dwerggeiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oorspronkelijk komt de dwerggeit uit Midden- en West-Afrika. Daar was het een forsgebouwd geitenras. De bekendste hobbygeit is de uit Kameroen afkomstige dwerggeit. Dit dier behoort niet tot de melkgeiten, en werd in het land van herkomst uitsluitend voor de vleesproductie gehouden. Rond 1960 werd de dwerggeit naar Nederland gehaald. Daar zorgde men door fokken voor dat het kleine, slank gebouwde en beweeglijke dieren werden. Ze werden oorspronkelijk dus wel geslacht, maar omdat ze in Nederland kleiner en slanker werden niet meer bedoeld voor consumptie. Maar het is zeker wel mogelijk. Geitenvlees is smakelijk, mager, en lekkerder dan lamsvlees. Want het smaakt minder zoet, hartiger, en is steviger van structuur. Er zijn mensen die de smaak sterk vinden, maar je zou het ook karakteristiek kunnen noemen. En op de juiste manier gekruid, bijvoorbeeld als saté of stoofschotel, juist heerlijk. In Indonesië is geitensaté heel gewoon.

Bronnen:
http://www.natuurkwartier.nl/sjablonen/400...
http://www.natuurlijkerleven.nl/natuurlijk...
http://www.uiteigenervaring.nl/Eten/Geiten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100