is er een kookboek met koude maaltijden?

Hey!
Ik werk nu al ruim 1 jaar in een pizzeria. Doordat het avondwerk is moet ik daar ook vaak avondeten, logisch natuurlijk. We hebben een oven voor de pizza maar behalve frikandelle, visticks, patato wedges en pizza komt al het eten er ranzig uit. Dus leef ik al een jaar minstens 3 keer in de week op deze "maaltijden". Saldes en brood eet ik ook veel maar ik wil gevarieerder eten.
Weet iemand een kookboek of website met maaltijden die koud gegeten kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er blijft niet veel anders over dan salades en broodgerechten in de 'koude keuken'. Je kunt evtl. ook wraps vullen met koude vullingen maar dat is een kwestie van smaak. Salades zijn echter zo divers en kunnen een prima hoofdgerecht zijn. Mijn ervaring is dat een koude salade vaak een stuk lekkerder van smaak is als je hem 1-2 dagen van tevoren klaarmaakt. Uiteraard maak je dan geen salade met fris bladgroen omdat dit verwelkt. Je maakt dan een maaltijdsalade van bijv. pasta, rijst, aardappelen met koude vis, vlees, worst, kaas e.d. waar de smaken van de kruiderij echt door moeten trekken. Verse tuinkruiden voeg je er aan toe als je de salade gaat eten. Zelf heb ik veel plezier van het volgende kookboek; 'Supersalades' van David Bez en de uitgeverij is 'Good Cook bv'. Er staan mooie foto's in op elke bladzijde en de recepten zijn ingedeeld per seizoen en er staan vele lekkere dressings in. Ook gezonde salade ideeën vind je hierin zoals salades met linzen, quinoa enz. Je krijgt ook veel tips die inspireren om de salades steeds weer toch even anders te maken. Het boek is vorig jaar verschenen dus nog overal te koop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100