Is het waar dat snoek wordt verwerkt in de kroeppoek van de lokale chinees of is dit kolder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen idee welk "recept" door jouw lokale chinees wordt gebruikt voor het maken van kroepoek. Maar het klopt wel dat er een kroepoek variant bestaat waar vis in wordt verwerkt dat is Kroepoek palembang.

Bronnen:
http://www.kokkieblanda.nl/indonesian/hida...

Bij mijn weten wordt kroepoek gemaakt van Garnalen en niet van snoeken of andere vissen. Dat zou de smaak van kroepoek toch wel redelijk veranderen lijkt me en de kroepoek van de lokale chinees smaakt toch ongeveer hetzelfde als de (naturel) kroepoek uit de supermarkt.

Nee dat klopt niet. Er zitten garnalen in en zeker geen snoek.

Er is wel kroepoek waar vis in wordt verwerkt, maar of dat snoek is weet ik niet. Kroepoek oedang: gedroogde gemalen garnalen gebonden met tapioca. Kroepoek ikan: gedroogde fijngewreven vis, gebonden met tapiocameel.

Bronnen:
http://www.food-knowledge.com/warenkennis/...

Het is mij idd opgevallen,dat er in de straat voor onze lokale chinees geen enkele snoek te zien is. Dus er zou best eens een grond van waarheid in kunnen zitten!

Ik weet niet of het snoek is wat in de kroepoek zit, maar het wordt wel degelijk gebruikt of ze eten het zelf want ik kon vroeger altijd gevangen snoeken verkopen aan een oom van me die ze weer doorverkocht aan de chinees dus dat is wel waar. Schijnt wel een delicatesse te zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100