Vanwege dieverse factoren (veel keus, verschillende voedselbronnen) is de mens langzamerhand het contact tussen voedingswaarde en smaakverloren.
Lekker vinden kun je op meerdere zaken betrekken.
Mondgevoel, vochtgehalte en smaakcombinatiesen prsoonlijke smaak kunnen hier allemaal invloed op hebben.
Persoonlijke smaak is iets wat je voor het grootste gedeelte van huis mee krijgt.
Mede omdat mensen bij smaak uitgaan van allerlei voor hen herkenbare en al dan niet lekkere uiterlijke kenmerken denk ik niet dat je snel iets zult vinden wat iedereen echt lekker vind.
Zelfs gedurende ons leven veranderd smaak beleving.
Naarmate we ouder worden en minder gaan zien horen en ook proeven zullen we geneigd zijn voor steeds sterker smakende prodcten te kiezen.
Jonge kinderen vinden meestal jonge kaas lekker, wat ouderen kieze dan liever voor een pittig belegen, mijn of nagelkaas.
Jonge kinderen vinden over het algemeen zoet lekker.
Mensen met een heel sterk reukvermogen zullen combinaties van smaken weten te waarderen.