Is een frikandel wel of geen worst?

Toegevoegd na 4 dagen:
Iedereen bedankt?

Weet jij het antwoord?

/2500

een frikandel is geen worst maar een frikandel Toegevoegd na 1 minuut: het is meer een langwerpige gehaktbal Toegevoegd na 58 minuten: deze site geeft veel frikandelinfo http://www.wegwijslezer.nl/php/question.php?QuestionID=548

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl/php/question.ph...

Nee dat is geen worst..Het is namelijk een frikandel;-)

Nee , want hij heeft geen velletje. Een frikadel is een gehaktstaaf. Heel fijn gehakt, dat wel, maar nog steeds een langwerpige rol gehakt. En geen worst dus. In het buitenland (- alle landen behalve nederland, met name Duitsland en Belgie) is de frikadel overigens niet staafvormig, maar gewoon een afgeplatte gehaktbal.

Er werd wel eens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40 %), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kip frikandellen die tot wel 80% kippenvlees bevatten en geen varkensvlees.

Een frikandel is een worst met hersenen.

Het verschil tussen "worst" en "frikandel". Worst is een vleesproduct dat gewoonlijk gemaakt wordt van gemalen vlees, dierlijk vet, zout (en vaak suiker), specerijen en/of kruiden, dat vanouds in een voornamelijk uit collageen bestaand deel van een dierendarm bewaard wordt; tegenwoordig wordt daarvoor ook ander materiaal gebruikt, gemaakt van collageen, of ook van oneetbaar cellulose of plastic. Een frikandel (tot 2005 in Nederland officieel gespeld als frikadel) is in België en Nederland een langwerpige, donkergekleurde staaf van verschillende soorten vlees die warm gefrituurd wordt gegeten. In Vlaanderen wordt soms de oude betekenis gebruikt: een in de pan gebakken, veelal afgeplatte gehaktbal.

Een frikandel is een, voor iedere producent verschillend, mengsel van vleessorten, paneermeel, soms aardappelpuree, kruiden e.d. Staafvormig worden ze gekookt met toevoeging van caramel voor de kleur. De substantie is dan stevig genoeg om op bestelling gebakken te worden. Bovendien door het voorkoken langer houdbaar. "Onze" frikandellen hebben niets met gehakt of Franse frikandellen van doen. Vaak staat op de verpakking vermeld welke vleessoorten gebruikt zijn. Worsten kun je over het algemeen niet bakken.

Een frikandel is een worst zonder vel...

een frikandel is het slechtste en ongezondste voedsel van dit land en geen worst

Een frikandel wordt weliswaar als een worst bereid maar valt onder de categorie snacks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100