Waarom bestaan er geen runderkarbonades ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een karbonade van kalf wordt kotelet genoemd. ---In Nederland is de karbonade in feite hetzelfde als een kotelet, hoewel de laatste benaming meer voor lam- en kalfsvlees wordt gebruikt. In Vlaanderen wordt het woord "karbonade" veel minder gebruikt. Het standaardwoord is kotelet; dit wordt vooral gebruikt voor varkensvlees. In het dialect wordt op veel plaatsen ook kortelet gezegd. --- Toegevoegd na 15 uur: Een karbonade komt van de gehele rug, de zogenaamde karbonadestreng. En dan is meteen duidelijk dat een karbonade niet alleen van een varken komt, maar dus ook kan komen van bijvoorbeeld een lam, kalf, rund of paard. Het is zeker zo dat de meeste karbonades die wij Nederlanders kopen afkomstig zijn van het varken, maar vergeet ook de t-bone steak van het rund of een lamsrack niet, dit zijn ook karbonades.

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Karbonade

Een runderkarbonade of cotelet bestaat wel! De bistecca is een grote runder kotelet. Meestal de bekende T-bone. Dit vlees is afkomstig van jonge stieren, bij voorkeur van het Chianina-ras, is keimager en mals. Het vlees wordt gegrild en gekruid met zout en peper. De variant 'alla fiorentina' wordt geserveerd met tomatensaus. [voorbeeld]

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100