Waarom is mijn cake/taart aan de bovenkant plakkerig?

Beste mensen,

Ik ben een drielaags chocoladetaart aan het maken. Helaas zijn de cakes aan de bovenkant hard en plakkerig? Heeft dit met temperatuur van de oven te maken of teveel suiker? O.i.d.

Dit is gelukkig een oefentaart met kerst hoop ik de perfecte taart te hebben.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat je taart bovenaan een beetje plakkerig is, is normaal. De suiker in je gebak gaat bovenaan lichtjes karamelliseren. Daar suiker hydrofiel is (hydrofiel = water minnend) gaat deze na afkoeling het vocht in de lucht beginnen aantrekken en daardoor begint voelt je gebak plakkerig aan. Dit is normaal en niks om je zorgen over te maken. Dit komt vooral voor bij biscuitachtig gebak daar hier relatief veel suiker inzit. Je kan de bovenlaag eventueel met een goed mes dun afsnijden waardoor je meteen ook een perfect recht gebak hebt, dit doen bakkers meestal ook. In ieder geval veel succes met je gebak en smakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100