Wat is de schimmel op brie?

Die witte schimmel, wat voor een soort schimmel is dat eigenlijk? Wat is het nut buiten de smaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Camembert, Brie en vergelijkbare kazen rijpen onder de inwerking van Penicillium camembertii en P. caesiolum. Deze schimmels vormen een dichte witte schimmelmat op de kaas, en diffunderen hun eiwitafbrekende enzymen in de kaas, waardoor de melkeiwitten worden omgezet en een zachte, gladde consistentie ontstaat. De smaak van de kaas is mild. Als de kaas te lang wordt bewaard, gaat het afbraakproces verder en ontstaan rottingsproducten als ammoniak.

Bronnen:
http://www.paddenstoel.nl/html/eetbare_pad...

De schimmel heet Penicillium candidum, Penicillium camemberti en/of Brevibacterium linens. Door deze schimmels krijgt de brie zijn smaak,zonder deze schimmels zou brie zijn unieke smaak niet hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brie_(kaas)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100