In hoeverre kun je een normaal stuk vlees gelijkstellen met een hoeveelheid insecten wat betreft voedingswaarde?

Normaal vlees van zoogdieren eten we voor de eiwitten. Nu zijn er een 8 tal essentiële aminozuren die ons lichaam zelf niet aan kunnen maken en dus via ons eten binnen moet komen. Nu wordt vegetariers aangeraden om ter compensering van vlees andere producten binnen te krijgen zoals bonen. Maar stel je stapt over op insecten krijg je die dan wel allemaal binnen?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Essentieel_aminozuur

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook insecten bevatten alle acht essentieele aminozuren die in vlees zitten. De hoeveelheid eiwit is ook vergelijkbaar. In de bron staat een tabel waar de voedingswaarde van insecten met vlees en melk wordt vergeleken.

Bronnen:
http://mobile.the-scientist.com/article/34...

De 'kwaliteit' van vlees zelf is ook niet helemaal constant; de exacte samenstelling mbt aminozuren verschilt en daardoor ook de anabole waarde. Ei heeft bijvoorbeeld een hogere waarde ('amino acid score') dan vlees; planten hebben meestal een (veel) lagere. Volgens de link hebben insecten een 'amino acid score' die iets lager is dan vlees. Je kunt zelf wellicht meer bij elkaar goochelen

Bronnen:
http://jinsectscience.oxfordjournals.org/c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100