http://www.calorielijst.nl/?page=2&calorie=T
Indien je op bovenstaande lijst kijkt, staat aangegeven dat tarwezemelen meer vet bevatten dan gewone volkoren tarwemeel, waaruit ook pasta gemaakt is. Dit geeft al aan dat tarwemeel mét zemelen vetrijker is.
Droge pasta is lang houdbaar mits je het koel, droog en donker bewaart, dus het beste in een voorraadblik dat goed af te sluiten is. Een open pak kan namelijk wel ongedierte aantrekken. Volkorenpasta is ook lang houdbaar als het droog, koel en donker wordt bewaard, maar komt er eenmaal zuurstof bij of licht, dan kan het eerder bederven dan gewone pasta, omdat het ranzig kan worden doordat er meer vetten inzitten. Hij kan dan gewoon bederven. Wordt hij dan ook nog vochtig, dan zorgt de melkzuurbacterie die dan ontstaat er ook nog eens voor dat hij zuur gaat smaken.
Bewaar volkoren pasta daarom ook altijd in een goed afgesloten donkere bus/blik op een koele plek in huis, dus niet op een plank waar de zon op schijnt of bij een verwarmingsapparaat.