Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen Blue Band goede start Halvarine en gewone Blue Band Halvarine?

Even afgezien van de naam en verpakking, wat is het verschil tussen Blue Band Goede Start en de gewone Halvarine van Blue Band? Er zullen vast andere ingrediënten in zitten, maar ik vraag mij nu af of "goede start" écht een goede start is, of maakt het verschil toch niet zo heel veel uit, afgezien een prijsafwijking van een paar cent?

8 jaar geleden
9.9K
Ritsuka
8 jaar geleden
wat zie je voor verschillen als je naar de ingredienten en voedingswaarde kijkt? Ik denk dat het voornamelijk marketing is
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Margarine e.d. is plastic! http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?s=m62&ss=P1175&l=NL
Ritsuka
8 jaar geleden
Ik zie nergens een bron om de stellingen te onderbouwen op die site.
Ritsuka
8 jaar geleden
Als ik deze site lees is het grootste deel van wat er beweerd word onzin of erg uit zijn verband gehaald: http://www.snopes.com/food/warnings/butter.asp (Hier staat trouwens wel onderbouwende bronnen bij)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De gewone halvarine heeft iets meer kcal. dan de 'goede start' namelijk resp. 1500 kcal. tegenover 1400 kcal. per 100 gr. De gewone heeft dan wat meer vetten en koolhydraten en 1 grammetje meer zout.

Verder bevatten ze beiden natuurlijk de essentiële stoffen die belangrijk zijn voor een gezond lijf. De gewone halvarine bevat echter alleen vitaminen A, -D en -E en de 'goede start' heeft er nog een paar extra namelijk de B vitaminen B1, B2, B6 en B12.
Daarbij bevat de 'goede start' ook nog eens 600 mg. Calcium per 100 gr. Een stof die niet is toegevoegd aan de gewone halvarine.

Hiermee bevat de 'goede start' dus meer energieleverende stoffen én een extra stof die je nodig hebt voor je botten en gebit.

https://www.blueband.nl/producten/blue-band-goede-start
https://www.blueband.nl/producten/blue-band-halvarine
(Lees meer...)
amc
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding