Heeft mijn vriendin anorexia?

Ik maak mij hele erge zorgen over het eetgedrag van mijn vriendin. ze wil maar afvallen en afvallen. ze is 17 jaar en 1.60 m lang en ze weegt 45 kilo. het liefst eet ze niks. ik heb haar ook meerdere keren betrapt dat ze haar eten aan het uitspugen was. ze heeft ook helemaal geen honger meer. is dit al anorexia?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan anorexia zijn in combinatie met boulimia. Het stelselmatig uitbraken van voedsel is zeer ongezond en kan leiden tot allerlei nare gevolgen, waaronder een zwaar ongezond gebit. Ik zou zo snel mogelijk ingrijpen, want dit soort toestanden kan de dood tot gevolg hebben.

Het zijn zeker symptomen van Anorexia... Ze is niet heel groot maar 45 kilogram is zeer weinig voor een 17 jarig meisje... Goed in de gaten houden de komende maand en wanneer dit door zet hulp inschakelen!

Of dit anorexia (nervosa) is, is niet zo snel te bevestigen. Dit is namelijk een strikte diagnose. Deze staat hier omschreven: http://www.richtlijneetstoornissen.nl/index.php?id=1&action=details&articles_id=18 Er moet aan alle punten worden voldaan, anders is er een andere diagnose van toepassing. bijv "intense angst om aan te komen" is iets wat je enkel in een gesprek te weten kunt komen, en niet aan de kilogrammen kunt af lezen. normaal BMI voor haar leeftijd / geslacht: 18,3 tot 24,7. haar BMI: 17,6 Aan punt A wordt daarmee voldaan. Anorexia niet, hier moet wel iets mee gebeuren. Sterkte.

Dit lijkt inderdaad op een eetstoornis, misschien dat het anorexia betreft. Je kunt met haar in gesprek gaan, of dat laten doen door bijv. een ouder, je kunt dan kijken hoe ze reageert. Het kan dat ze boos wordt of eroverheen praat of het weglacht, dat zou zorgelijk zijn. Misschien is er iets aan de hand waardoor ze (tijdelijk) in een dip zit en zich daarom focust op eten. Als je hulp zoekt, doe het dan in overleg met haar en benader haar voorzichtig. Sterkte, zo'n situatie is niet makkelijk..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100