is er een voedsel waarvan je slaap krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tryptofaan is een belangrijk natuurlijke aminozuur en is essentieel voor lichaamsgevoel zoals: zelfvertrouwen en stemming; emoties en seksuele activiteit; eetlust maar ook slaap. Neem je een half uur voor het slapen gaan één van de volgende producten in dan krijg je tryptofaan binnen waardoor je lichaam rustig wordt. Denk daarbij aan: yoghurt en melk; dadels en bananen; kikkererwten, tonijn en notenpasta. Met de inname van deze producten voor het slapen gaan wordt het lichaam heerlijk rustig en kan het heerlijke slapen beginnen. Naast tryptofaan is serotonine zoals gevonden in volkorenbrood en volkorencrackers gunstig omdat je daardoor rustig wordt.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/altern...

De stof melatonine zorgt ervoor dat je slaap krijgt. De aanmaak van dat hormoon wordt beïnvloed door daglicht, dagritme, darmwerking, beweging, vitamines, mineralen, en andere hormonen. Er zijn inderdaad voedingsmiddelen die je lichaam helpen om melatonine aan te maken, waardoor je beter in kunt slapen. Middelen waarvan dit aangetoond is zijn: gojibessen, kiwi's, zure kersen, frambozen, oranje paprika, walnoten, amandelen, tomaten, lijnzaad, fenegriek, en mosterdzaad.

Ja, die voedingsmiddelen zijn er. Ze werken om verschillende redenen. De ene omdat het je lichaam kalmeert, de ander omdat het een stofje bevat wat slaapverwekkend werkt. Toegevoegd na 2 minuten: naast de middelen in de bron kun je ook nog denken aan kruiden, als valeriaan (thee)

Bronnen:
https://www.leontien.nl/artikel/1950/leont...

Er is heel veel voedsel dat van invloed is op slaap: Gojibessen Kiwi’s Zure kersen Frambozen Oranje paprika Walnoten Amandelen Tomaten Lijnzaad Fenegriek Mosterdzaad Volkorenbrood Volkorencrackers Havermout Bananen Gedroogde pruimen Melk Tonijn Kaas Brood Kip Kalkoen Fazant Kwartel Pinda’s Chocolade Pompoenpitten Sesamzaad Zonnebloempitten Amandelen Linzen Hoe het werkt en op welk onderdeel van het menselijk lichaam dit voedsel effect heeft: zie bron.

Bronnen:
https://www.plezierindekeuken.nl/bestaat-e...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100