Waarom kookroom niet bewaren boven 25 graden?

Ik heb hier een pakje Room culinair (light) en daar staat op ''Niet be­wa­ren bo­ven 25 °C' Wat is daar de reden van t.o.v. normale klopbare UHT slagroom (van koemelk), want daar staat het niet op. Het heeft namelijk een paar dagen in een wat warmere temperatuur gestaan (wel in de kelder wat iets lager qua temperatuur is t.o.v. de buitentemperatuur van 30+).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt omdat bij hogere temperatuur allerlei ongewenste chemische reactie plaatsvinden. Het staat niet op slagroom omdat iedereen wel weet dat je dat in de koelkast moet bewaren. Als je alle overbodige mededelingen op het etiket wilt zetten, is de verpakking te klein.

Het verschil is dat kookroom warm gebruikt gaat worden, en slagroom (meestal) niet. Waarschijnlijk gaat het schiften wanneer het te warm bewaard is. Dan hoeft het nog niet meteen bedorven te zijn, maar het is niet meer geschikt voor het doel waarvoor het normaal gesproken gebruikt wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100