In welke landen is het de gewoonte om met de handen te eten?

Zonder bestek dus.. (en niet uit armoede)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommige hindoes eten met de handen, omdat niet alleen het proeven en ruiken, maar ook het voelen van eten het genieten verhoogt. Ook eten veel arabieren met de rechterhand ( de linker wordt niet gebruikt om mee te eten, omdat daar allerlei schoonmaakactiviteiten mee gedaan worden) En ook in Afrika wordt wijd verspreid met de handen gegeten. In sommige landen in het Verre Oosten eet men sommige gerechten met de hand, anderen met chop-sticks of een lepel. Vooral bijgerechten, waar dus meerdere mensen van eten, worden met 'hulpmiddelen' gegeten.

In Afrika!

oosterse landen staan hierom bekend.. volgens mij in china en indonesia..

In met name India en islamitische landen (van Pakistan tot Marokko) is het veelal gebruikelijk om met de rechterhand te eten. Bijna nergens ter wereld eet men met beide handen tegelijk. Maar correcter is het te zeggen: overal, want McDonalds, die overal ter wereld filialen heeft, geeft nergens bestek mee met hun hamburgers.

veel marokkanen en pakistanen eten warm eten op mijn werk met hun eten laten ze de rijst op de vloer gooien en de schoonmaker maar vegen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100