Sorry hoor maar ik ga MaartenVerrips toch gedeeltelijk moeten tegenspreken.
Wat betreft het kweken van paling heeft hij wel gelijk, de glasaaltjes worden gevangen als ze terug komen van de Sargassozee en dan in "vetmesterijen" ondergebracht waar ze opgekweekt worden tot consumptieformaat.
En dan nu over het verschil tussen een "wilde" en een "gekweekte" paling:
De wilde paling onderscheid zich van de gekweekte door een vastere structuur van het vlees en ook de smaak is voller. Dit is te danken aan het feit dat een paling in een kwekerij als het ware vetgemest wordt (vergelijkbaar met alle dieren in vetmesterijen) met eiwitrijk voedsel en dat deze dieren in vergelijk met hun in het wild levende soortgenoten tamelijk weinig lichaamsbeweging krijgen.
De in het wild levende palingen moeten harder werken voor hun kostje en daardoor wordt hun vlees steviger, ook is er een verschil te merken door de seizoenen heen daar de wilde palingen het ene seizoen meer voedsel vinden dan in het andere waardoor ze vetter of magerder zijn wat ook zijn weerslag heeft in de smaak van de paling.