Hoe snel groeien bacterien in frituursnacks als die ontdooit zijn & niet gekoeld liggen?

We hadden van die mini-frituursnacks in de winkel gekocht, maar doordat er iets dringends tussen kwam hebben die blijven zitten in de koffer van de wagen.

hoe snel wordt het oneetbaar als die snackjes bij een 20 graden liggen?
wat kunnen de gevolgen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij kamertemperatuur duurt het ongeveer 4 uur voordat de groei van bacteriën op gang komt maar als dat eenmaal begonnen is gaat het ook hard. Het aantal verdubbelt dan in minder dan een uur, en dat uur na uur. Het voedsel wordt dan al snel oneetbaar en als je dat toch doet, dreigt een voedselvergiftiging. Als de snacks binnen vier uur de diepvries ingegaan zijn hoef je je geen zorgen te maken.

Bronnen:
http://www.microbiologie.info/Temperatuur%...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100