In 100 gr. rabarber zit 40 mg calcium. Waarom werd altijd gezegd dat rabarber ontkalkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar mijn weten is nooit gezegd dat rabarber zou ontkalken. Maar omdat rabarber nogal zuur kan zijn kan je door kalk (krijt) toe te voegen dat zuur binden en heb je minder suiker nodig om het op smaak te krijgen. Toegevoegd na 5 minuten: Dat zuur is oxaalzuur. Oxaalzuur haalt een beetje calcium van je tanden, waardoor deze stroef aanvoelen nadat je rabarber hebt gegeten, net als bij spinazie. In je darmen maakt het zuur een onoplosbare verbinding met calcium, waardoor je lichaam minder calcium opneemt nadat je rabarber hebt gegeten. Maar als je gevarieerd eet en genoeg calcium binnen krijgt, is dat geen probleem.

Bronnen:
http://www.dekooktips.com/warenkennis/groe...
http://www.gezondheidsnet.nl/groente-en-fr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100