Ik vind het brood de laatste tijd zo flauw van smaak. Zit er minder zout in dan vroeger ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat klopt. In het kader van de oproep van de overheid om zoutverlaging én om de positie van brood als basisvoedingsmiddel niet te ondermijnen heeft de bakkerijsector al vanaf 2008 gezorgd voor minder zout in het brood. In 2009 constateerde de consumentenbond bijvoorbeeld dat brood toen al 10% minder zout bevatte dan in 2007. In de tussentijd hebben onderzoek en praktijkvoorbeelden aangegeven dat een verdere reductiestap geen problemen zou opleveren voor de kwaliteit en smaak van het eindproduct. Daarom heeft er in 2013 nog een reductiestap plaatsgevonden waardoor brood nog eens 15% minder zout bevat. Een totale reductiestap dus van 25%.

Bronnen:
http://www.brood.net/gezondheid/voedingsst...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100