Waarom zijn de 'zoute' chips verpakkingen rood en niet geel zoals in de meeste landen?

In de andere landen is het logischer, zout = geel, ketchup = rood, komkommer = groen,... maar Belgie (en Nederland) heeft andere kleuren.
Waarom niet doen zoals de euro, korte pijn en veranderen die kleuren

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cindy Tervoort van aardappelchipsmerk Lay's (voorheen Smiths) geeft hierop voor Nederland het volgende antwoord: In het oude papieren archief van Smiths hebben we het grote boek met afbeeldingen van het Smithslogo en de eerste chipszakken. Die geven hét antwoord op het mysterie van de chipszak. Smiths bracht in 1958 als eerste aardappelchips op de markt. Tervoort: „Voor de verpakking van de ongezouten chips werd de kleur rood met blauwe elementen gekozen, naar de kleuren van het Smithslogo. De huisstijl van Smiths was rood en blauw. Bij de introductie van de tweede smaak, paprika, heeft Smiths die kleuren aangehouden vanwege de herkenbaarheid. Het accent werd alleen verlegd naar blauw met wat rode elementen." Zo komt de paprikachips aan een blauwe verpakking. Tervoort heeft wel een vermoeden waarom andere chipsmerken dezelfde kleuren gebruiken voor hun verpakkingen. „Na-apen is een groot woord. Als je marktleider bent, volgen andere merken je voorbeeld."

Bronnen:
http://oud.puntuit.nl/interessant/daarom/d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100