Verlaat kwark of yoghurt het lichaam als urine of als ontlasting?

Dit vroeg ik me gewoon af, omdat kwark en vooral yoghurt redelijk 'vloeibaar' zijn. Vloeistoffen verlaten je lichaam als urine, vast voedsel als ontlasting. Dus hoe komt kwark of yoghurt er dan uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ontlasting bestaat vrijwel geheel uit onverteerbare delen van voeding en afvalproducten van de lever. Aangezien yoghurt en kwark nauwelijks onverteerbare bestanddelen bevatten zal, als er al stoffen overblijven na vertering, het overgrote deel uit water bestaan en als vloeistof (in de urine) het lichaam verlaten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spijsvertering
http://old.fooddata.nl/Fooddata/index/voed...
http://old.fooddata.nl/Fooddata/index/voed...

Het vaste gedeelte als ontlasting en het vloeibare gedeelte via de urine. Het is niet zo dat de maag per consumptie iets verteerd; uit al het vaste voedsel wordt het vloeibare eruit gehaald en zo verlaten deze afvalstoffen hun beider wegen.

De vraag en andere antwoorden zijn onvolledig. MaartenVerrips heeft gelijk, maar hij vergeet iets. Yoghurt (en andere voedingsmiddelen) bestaat voor een groot deel uit koolhydraten en vet. Koolhydraten en vet worden verbrand en omgezet in energie. Daarbij ontstaat CO2 en H2O (water). De CO2 wordt uitgeademd. Kortom, yoghurt verlaat je lichaam deels via je longen en mond :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100