Als je bij de snackbar een kroket bestelt, krijg je dan een kalfskroket of een rundvleeskroket. Een kalf is toch ook een rund?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op dit moment is het zo dat de wetgever een onderscheid maakt tussen kalfsvlees en jong rundvlees afhankelijk van de leeftijd. Een kalf van meer dan 8 maanden wordt daarom geclassificeerd als jong rundvlees. Een slager of snackbarhouder die daar een inbreuk op begaat betaalt een zware boete als hij betrapt wordt op een verkeerde benaming.Daarom is er altijd onderscheid tussen kalfs- of runderkroketten.Ook de smaak van kalfskroketten is wat fijner als ze goed bereid zijn.

Je krijgt dan een kroket waar 20% rundvlees in zit. Wil je een kalfskroket (als die al bestaan) of een kipkroket moet je dat vragen

Een kalfskroket bestaat voor ongeveer 15 % uit kalfsvlees en een rundvleeskroket uit 15 % rundvlees. Het verschil zit hem niet alleen in het vlees, maar er wordt ook een onderscheid gemaakt in de verschillende kleuren paneermeel. In principe zou een eigengemaakte kalfsvleeskroket uit 50 % kalfsvlees moeten bestaan. Het is heel lastig na te gaan of een snackbar zich aan de benamingen houd qua ingrediënten. Er zijn andere ondernemers (bakker, slager) die ook kroketten verkopen. Kant en klaar voor in de oven of de frituur pan. (Je zou de proef op de som kunnen nemen en hier eens een kroketje kunnen kopen.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100