ik moet regelmatig een grote hoeveelheid hardgekookte eieren pellen. Hoe doe je dat het handigst ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tik een stukje van de schaal in en steek er vervolgens een theelepeltje in met de bolle kant naar boven. Je kunt dan gemakkelijk de schaal loswrikken van het ei.

klein gaatje aan de schil van de puntige kant maken en een groter gaatje aan de bolle kant maken en nu flink blazen aan de puntig kant, en het ei floept zo uit z'n schil.

Als je de eieren zelf kookt, kun je die na ca. 8 minuten als ze goed hard zijn circa 2 minuten in een pan met koud water leggen. mijn moeder noemde dat laten schrikken. na het schrikken zijn ze veel makkelijker te pellen en omdat ze goed hard gekookt zijn kun je ze het best aan de zijkant tikken, dan pel je meteen een groter stuk weg en kun je de schaal makkelijk van het door het schrikken glad geworden velletje af drukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100