mag men roken in een hotelkamer ?

Toegevoegd na 1 uur:
Na enig zoekwerk kom ik op volgende site van de federale overheid:

http://health.belgium.be/eportal/Myhealth/Tobacco/Hospitalitysector/8332577?ie2Term=wetgeving&ie2section=9124#.VDO8ffl_tKB

Daar staat in punt 12:

Roken op de hotelkamer mag, als de uitbater van het hotel het toelaat.
Hotelkamers worden niet beschouwd als openbare plaatsen, maar als private ruimten, beperkt tot de gezinssfeer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal mag er niet gerookt worden in hotelkamers of men moet aparte kamers verhuren waarin wel gerookt mag worden,maar ga er maar niet vanuit. Toegevoegd na 19 minuten: Het is wel handig om dan een hotelkamer te boeken met een balkon zodat je daar kunt roken.

Helaas, roken in een Nederlandse hotelkamer is voltooid verleden tijd. Heel misschien is er nog ergens een goed verstopt pensionnetje te vinden waar de eigenaar het er niet zo nauw mee neemt omdat toch vrijwel al zijn (vaste) gasten roken, maar de kans dat je die speld in de hooiberg vind acht ik inmiddels zo ongeveer nihil. Ik had er vroeger 1 waar ik elk jaar een week logeerde, tot ook daar de antirookterreur doorgedrongen is. Ook een snuffeltocht op de site van rookvriendelijke hotels (en vloegtuigmaatschappijen) stemt somber ; de lijst hotels is enorm, maar de kans dat je de melding ' geenhotel met rokerskamers gevonden in....." is om en nabij de 100 %. Hetzelfde geldt voor Bed %& Breakfasts. De enige openbare slaapgelegenheid waar je nog mag roken (tenzij dat vorig jaar opeens veranderd is) zijn vrees ik de goedkope huisjes en tenten op Slagharen. In de duurdere huisjes mag het al sinds de bouw daarvan niet meer. Je kunt nog even verder zoeken in de bron, maar persoonlijk heb ik het opgegeven.

Bronnen:
http://www.smokers-united.com/smoker-frien...

Er zijn natuurlijk hotels waar dat mag. Ik was vorig jaar in NH-hotel Maastricht en daar kon je kiezen tussen wel of niet roken. Wat we natuurlijk gedaan hebben.

Ook, of misschien wel zelfs (gezien de veel strengere en oudere regels daar), in Engeland zijn er nog genoeg hotels te vinden met kamers waar je mag roken.

Roken in een hotel mag niet. In het buitenland zijn nog wel hotels waarbij je mag roken in speciale hotelkamers. Het is inderdaad het handigst om een kamer te boeken met balkon. Vraag wel van tevoren of je op dat balkon wel mag roken. Er zijn ook hotels die zelfs dat verbieden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100