Een dag niet eten: erg?

Zo nu en dan heb ik een hele dag geen behoefte aan eten, geestelijk en fysiek niet. Dit is vrij zeldzaam (ongeveer eens per jaar, ook niet met regelmaat). Ik heb er geen (voor mij merkbare) last van. Maar wat zijn de risico's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan geed kwaad zo'n dag. Wel wat drinken hoor!

Zolang je blijft drinken kan het geen kwaard. Is soms wel eens goed voor je lichaam, zo'n rustdag.

Nee hoor is niet erg... Heel gezond zelfs... Geen risico´s als je volwassen bent en gezond van gewicht...

Zolang je voldoende drinkt kan het totaal geen kwaad!

Luisteren naar ons lichaam wordt nog steeds veel te weinig gedaan, ons lichaam geeft telkens weer signalen die we vaak helaas niet verstaan of verkeerd begrijpen. Een dag of langer niet eten is geen enkel probleem, wel zou je suikerspiegel te laag kunnen komen waardoor je duizelig zou kunnen worden, of een flauw, wee gevoel. Ook al zou je een week niet eten, dan zal je zien, dat je lichaam zich hieraan zeer snel aanpast, duurt dit nog langer dan gaat je gevoel van honger zelfs helemaal weg, maar aanvankelijk blijf je, je prima voelen. Zo ver moet je natuurlijk nooit gaan, maar een dagje niet eten, geen enkel probleem.

Eet wanneer je lichaam er om vraagt, niet omdat men bepaald dat het etenstijd is.

Kan echt geen kwaad hoor.

Geen probleem, zolang je maar af en toe iets te drinken neemt. Beter geen koffie of alcohol, als je dit wel drinkt kan je er beter een glas water bij nemen. Kruidenthee is ook heel goed.

Ik heb ook niet zoveel behoefte aan steeds eten en ik eet meestal alleen 's avonds. Het is een kwestie van wennen. Leeuwen eten soms een week niet. Dan krijgen ze honger en gaan op jacht.

Het is al bekend dat als je niet vaak genoeg eet je lichaam overgaat op ‘uithonger toestand’. De meeste mensen schrijven dit toe aan anorexia. Maar dit effect kan ook gelden voor mensen met overgewicht. Een simpel voorbeeld van dit effect zou omschreven kunnen worden als volgt. Je eet een hele dag niks, en ’s avonds eet je een flinke bak ijs leeg. Die bak met ijs zal zich rechtstreeks richting je buik en heupen verplaatsen omdat je lichaam niet weet wanneer het weer voedsel krijgt. Uiteindelijk zal dit de werking van stofwisseling vertragen. Het is dus mogelijk om elke dag een minimaal aantal calorieën te eten en toch aan te komen.

Geen risico's. Helemaal niet erg. En al helemaal niet als het maar eens per jaar is.

Nee hoor! Is niet erg, juist gezond. Geen enkel risico's.. Je maag moet ook eenskeer hebben.. Niks mis mee hoor..

kan niet echt veel kwaad. gewoon een dagje 'vasten'. is niet eens slecht. drink wel voldoende die dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100