Kan je kaas invriezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat kan!

Ja dat kan, maar na ontdooien dien je het wel de zelfde dag op te eten.

Het invriezen van melk en melkproducten wordt afgeraden omdat dit veelal structuur- en consistentiegebreken oplevert. Bij kazen laten de wat vettere soorten - zoals (verse) roomkaas en Kernhem - zich redelijk tot goed invriezen. Eventueel geraspt, maar altijd in een plastic verpakking. Boter kan wel goed ingevroren worden.

Ja dat kan best, de smaak gaat er wel iets van achteruit, en wordt iets 'droger' (bij gewone jonge of belegen kaas bijvoorbeeld).

ja hoor, wij vriezen de kant en klare tosti's op school ook in zodat we een voorraad hebben. Ook zit er kaas op de meeste diepvriespizza's en ook op diepvries kant en klaar gerechten. Niets mis mee, maar om nu een dikke plak kaas in te vriezen omdat je het wilt bewaren, dat is vast niet lekker maar ook zeker niet nodig. kaas is best lang houdbaar, gewoon goed insealen desnoods met huishoudfolie dan kan het weken mee gaan. In de kaaswinkel waar ik vroeger wekte werden gewoon de schimmelplekjes eventueel verwijderd en weer opnieuw verpakt dat kan namelijk helemaal geen kwaad.

kaas kun je invriezen boet wel aan smaak in beter is gewoon in de koelkast bewaren.

Alleen fetakaas kan je invriezen, andere niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100