Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Het verschil tussen ambachtelijk ijs en 'supermarktijs' is de hoeveelheid lucht in het ijs. Bij ambachtelijk ijs wordt 30 tot 50 procent lucht toegevoegd en bij industrieel ijs 100 tot 120 procent. Ambachtelijk ijs is hierdoor zwaarder. "Minder lucht meer liefde!"
(Lees meer...)
fremar
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dus ambachtelijk moet worden vertaald met extra toegevoegde lucht.....
Wel grappig?
Ambachtelijk bereidde producten worden geacht (gedeeltelijk) handmatig te zijn gereduceerd, terwijl fabrieksproducten (volledig) machinaal worden gemaakt.
Waar precies de grens ligt tussen fabriek en ambachtelijk is niet duidelijk. Of een product ambachtelijk wordt genoemd hangt dan ook voornamelijk af van de producent, die ervoor kan kiezen zijn product al dan niet ambachtelijk te noemen.
De uiteindelijke kwaliteit en bereidingswijze zijn hierbij niet doorslaggevend.

Onderstaande link verwijst naar een reportage over het verschil tussen ambachtelijk en machinaal geproduceerde chips. Een mooi voorbeeld.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing