Hoe kun je al natte aardappelen bewaren? Invriezen en/of eerst koken? Help

Kun je natte aardappelen bewaren, en zo ja...hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Invriezen kan alleen met bereide of gedeeltelijk bereide aardappels (dus niet rauw). Dus ik zou een gedeelte vandaag en morgen eten en de rest koken en in de vries doen. Persoonlijk vind ik gekookte aardappels uit de vries er niet echt lekkerder op worden, maar aardappelpuree bijvoorbeeld wel. Dus als je er eerst puree van maakt en dan invriest... Bakken kan ook, bijvoorbeeld zelf friet maken, dan moet je het 1 keer bakken en dan laten afkoelen en in de vries doen.

Als je ze morgen opeet, gewoon in een zo koel mogelijk ingestelde koelkast. Onderste vak (= het koelst). Wil je ze langer bewaren dan 2 dagen: dan in de diepvries.

Ik denk eerst koken. als je ze invriest zonder koken gaan de vezels kapot en als je ze eerst kookt kan je ze daarna gewoon opwarmen.

Ik zou ze eerst gewoon wat drogen als ik jou was en ze op een vochtvrije, donkere plaats (desnoods met krantenproppen ertussen) bewaren tot hun dag des oordeels maar wanneer je ze toch gaat koken zou ik dat beter gelijk doen. Beetje olie en goed zout erover en invriezen maar in afgesloten bakjes of zakjes (nooit te lang overigens).

Je kunt aardappelen die nat zijn geworden wel bewaren. Aardappelen worden soms ook nat geoogst ( en op de aardappelvelden is het ook soms langdurig achter elkaar nat). Je kunt de aardappelen drogen door ze los van elkaar op een krant te leggen. Als ze gedroogd zijn, kun je ze op de gebruikelijke manier bewaren. Soms zijn ze iets minder lang houdbaar dan aardappelen die niet nat zijn geworden. Zodra je merkt dat de aardappelen iets gaan verschrompelen, kun je ze beter snel consumeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100