Waar wordt het eten in de magnetron het heetst, in de hoeken of de binnenkant?

Ik heb een oude AEG zonder draaischijf van de spullenhulp

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je een bord eten opwarmt, wordt het in het midden het eerst warm. Halverwege moet je het even doorroeren, dan wordt alles warm. Antwoord Het wordt aan de binnenkant, het midden, het heetst.

Om daar achter te komen kan je een reep chocolade(zonder de folie) in je magnetron doen .Aan kant waar deze het eerst smelt is het dus het heetst.

In een magnetron zitten vele hete en minder hete eilandjes. Er heersen namelijk staande (elektromagnetische) golven. Op de buiken is het heet, op de knopen is het koud. Die hebben niets met hoeken of midden te maken. Zie het recept van tyrianus , maar je moet wel stukjes chocola over het hele oppervlak neerleggen.

In de hoeken. De binnenkant is moeilijker doordringbaar voor de warmte om erin te komen. Zet maar eens lasagna of macaroni ofzo in de microgolf voor 3 minuten. het oppervlak en de kantjes van de lasagne zullen kokend heet hebben, terwijl de binnenkant waarschijnlijk rauw zal zijn. Toegevoegd na 1 minuut: lauw* in plaats van rauw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100