is het erg om 1 dag 2600 calorieen binnen te krijgen?

Ik eet altijd gezond en niet te veel. Is het dan erg om 1 keer 2600 calorieen binnen te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor je gewicht is het in ieder geval geen probleem als het een enkele keer is. Om 1 kilo aan te komen, moet je zo'n 6000-7000 kcalorieën meer binnenkrijgen dan je gebruikt. Hoeveel calorieën je per dag gebruikt, is afhankelijk van je geslacht, leeftijd en of je een actieve of weinig actieve levensstijl hebt. Die dingen weet ik niet van jou, maar er even vanuitgaande dat je bijvoorbeeld 2100kcal gebruikt per dag, zou je dan nu 1x 500 kcalorieën teveel binnenkrijgen, dus dan zou je maar zo'n 75 gram aankomen. Dat is zo'n klein beetje dat dat helemaal niet uitmaakt, het is niet veel meer dan 0.1% van je totale lichaamsgewicht. En stel dat je normaal 2500kcalorieën nodig hebt, dan zou het nog veel minder zijn. Zelfs bij de allerlaagste aanbeveling voor volwassenen (vrouwen van boven de 70 jaar met een weinig actieve levensstijl, 1600kcal) zou je maar zo'n 150 gram aankomen.

Nee, dat soort schommelingen kan je lichaam makkelijk aan.

Ik eet elke dag 2500-2600 kcal en geen enkel probleem. Ik weet niet wat je normale kcal behoefte is, maar als deze lager is, en je gaat er 1 dagje overheen. Dan gebeurt er helemaal niks. Je lichaam kan dat zo compenseren, misschien zie je een kleine fluctuatie op de weegschaal, maar dit is tijdelijk.

Een gemiddelde vrouw heeft ongeveer 2000 caloriën nodig. maar heb je een actief leven, staand beroep, veel sporten etc. heb je meer calorieën nodig. Zelf al heb je geen actief leven dan nog kan je lichaam gerust 2600 calorieën aan. Als het maar niet te vaak gebeurt want als je altijd meer calorieën binnenkrijgt als je nodig hebt zul je het op de weegschaal merken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100