Zijn wortels echt goed voor je ogen?

Ik hoor wel eens een grapje dat wortels goed zijn voor je ogen omdat er nooit een konijn is gezien met een bril op. Toch vraag ik me af, zijn wortels echt goed voor je ogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In wortels zit veel carnitine, dit is een stof die belangrijk is voor het goed functioneren van o.a. zenuwen, spieren en de ogen. Daarnaast heeft het een beschermde functie (het verminderd de kans op o.a. hart-vaatziekten en oog-aandoeningen) Carnitine zit niet alleen in wortels, ook in andere voedingsmiddelen, dus je hebt niet per se wortels nodig om je ogen gezond te houden maar om antwoord te geven op je vraag: ja wortels zijn goed voor je ogen!

Bronnen:
m'n werk

Het is geen grapje. Het is werkelijk waar! In plaats van wortels kun je ook kiezen voor wortelsap. Kant en klaar te koop in natuurwinkels zonder chemische toevoegingen. Lekker, gezond en ook lekker makkelijk.

Ik vond het antwoord op gezondheid.be Wortelen produceren met een omweg vitamine A. Tekorten aan vitamine A kan nachtblindheid veroorzaken.Lees het nog maar even na. Dus het is wel goed voor je ogen

Absoluut: ze bevatten veel betacaroteen, en dat wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Dankzij deze vitamine kunnen uw ogen zich beter aanpassen aan het donker. Meer nog: een langdurig gebrek aan vitamine A kan nachtblindheid veroorzaken.

Wortelen doen hun heilzame werk via bètacaroteen, een oranje kleurstof waar de groente vol mee zit. Het lichaam zet deze stof om in vitamine A. En daar draait het om. De Faber: „Het netvlies heeft deze vitamine nodig om licht te kunnen omzetten in elektrische signalen aan de hersenen.”

Bronnen:
http://www.trouw.nl/krantenarchief/2007/03...

Absoluut. Door veel wortel te eten ga je steeds beter zien en heb je op den duur geen bril meer nodig. Heb je weleens een konijn met een bril gezien.Voila.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100