Hoe kan ik mijn verse knoflook het beste bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik haal de bollen uit elkaar en pel de tenen. Daarna bewaar ik ze in een afsluitbare plastic doos in de vriezer. Blijven erg lang goed en de knoflook is altijd gebruiksklaar.

op een droge plek ophangen

Een streng knoflook kun je ophangen. Dit staat ook nog decoratief. Bollen knoflook kun je in een open pot bewaren op en droge, niet al te warme plek. Er bestaan speciale knoflookpotten (zie afbeelding) Leg knoflook nooit in de buurt van producten die snel geur opnemen (zoals eieren, boter, margarine of kaas).

Teentjes uit elkaar halen en in een knoflookpot bewaren of op een koele plek in schuur of kelder...

Ben ik nou echt de enige die het gewoon in de koelkast gooit? Over het algemeen een hoog vakje in de deur, dan kan ik het gemakkelijk vinden.

Pellen en in de diepvries(in vacuum bakje of diepvrieszakje) is zeker een handige en goede manier om ze te bewaren :) Nadeel en dit vooral als je vaak of veel knoflook vers gebruikt, is dat ze eerst even moeten ontdooien als je ze wil snijden of door de pers heen. Ernaast kan je ook (dan wel 6-7 maanden houdbaar) ze pellen en doe ze in een leeg en kraakschoon glazen potje of laag weckpotje en schenk deze vol met goede olijfolie tot de teentjes onder staan en je kan deze ook langere tijd buiten de koeling (wel donker) bewaren. Zorg wel voor schone vork als je een aantal wil gebruiken. Als je dit over meerdere kleinere potjes verdeelt en aan de olie een boeketje verse kruiden toevoegt, of apart bv verse en zeer schone dragon, salie, tijm, oregano enz., heb je zo een heerlijke knoflook-olie-basis voor je salades of vanuit deze basis een heerlijke marinade voor vis of vlees ;)

Bewaar verse knoflook in de groentela van de koelkast.

Buiten de koelkast, hoog en droog!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100