Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zijn betaalbare plantaardige proteinë poeders?

Als krachtsporter wil ik niet langer gebruik maken van whey proteinë en ben ik overgestapt op een plantaardig alternatief met de naam Sunwarrior. Voor 1 kilo proteïne betaal je echter €49,95 wat met mijn inkomen bijna niet is te betalen. Ik hecht waarde aan eerlijke producten zonder ongezonde toevoegingen en ik ben benieuwd of er vergelijkbare producten verkrijgbaar zijn met een lagere prijs.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
964

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, SunWarrior is inderdaad heel erg prijzig.
Ik weet niet wat jij een eerlijk product en wat jij ongezonde toevoegingen vindt, dus ik zal gewoon een paar goedkope plantaardige proteïnepoeders noemen, en dan kan je zelf kijken of je ze eerlijk en gezond genoeg vindt.
Webwinkel Body&Fit heeft erwtenproteïne van het merk Reflex van 32.50 voor 2.1 kilo (15.48 per kilo, geen verzendkosten).
Winkelketen De Tuinen heeft eigen merk sojaproteïne van 20,99 per kilo.
Webwinkel Canah heeft hennepproteïne van eigen merk van 500 gram voor 14.95 (29.90 per kilo), wat de verzendkosten zijn kan ik niet vinden. Als de verzendkosten hoog zijn, winkelketen VitaminStore heeft hennepproteïne van het merk Terrasana van 6.95 voor 200 gram (34.75 per kilo).
Webwinkel Maximum Health heeft rijstproteïne van het merk Jarrow van 18.50 voor 504 gram, plus 4.99 verzendkosten (36.70 per kilo incl verzendkosten).
Er is ook aardappelproteïne, maar die lijkt overal duurder te zijn dan jouw Sunwarrior. En je hebt nog allerlei soorten gemengde plantaardige proteïne, die heb ik maar even niet opgeschreven.

Er zijn nog veel meer soorten, maar ik heb gewoon even per proteïnesoort de goedkoopste gegeven die ik zelf toevallig ken, als je een specifiek product, merk of winkel niet wil, moet je het maar even zeggen, dan kan ik nog wel wat alternatieven noemen voor die soort.

Toegevoegd na 11 minuten:
Mocht je nog behoefte hebben aan een overzicht van welke soorten er allemaal in Nederland te koop zijn en bij welke winkels, dan kan je hier kijken: http://wiki.veganisme.org/index.php/Prote%C3%AFnepoeder

Het is trouwens ook verstandig om te kijken naar hoeveel gram proteïne het bevat per 100 gram, dat verschilt wel wat tussen de verschillende soorten proteïne en de verschillende merken. Het zou kunnen dat sommige merken die ik niet genoemd heb in feite net wat goedkoper zijn als je kijkt naar hoeveel gram proteïne het oplevert in plaats van naar hoeveel gram het in totaal is, maar daar heb ik nu even niet naar gekeken.
En het verschilt tussen de verschillende soorten proteïne hoeveel ze van specifieke aminozuren bevatten, maar ik weet niet waar jij behoefte aan hebt.

Toegevoegd na 13 minuten:
Oeps, websites vergeten.
De merken die ik noemde:
http://www.reflex-nutrition.com
http://www.detuinen.nl
http://www.canah.nl
http://www.terrasana.nl
http://www.jarrow.com

De (web)winkels die ik noemde:
http://www.bodyenfitshop.nl
http://www.detuinen.nl
http://www.canah.nl
http://www.vitaminstore.nl
http://www.maximumhealth.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik heb geen plaats meer, dus ik typ hier even verder:
De meeste gemengde zijn duurder dan Sunwarrior, behalve deze:
Smeets&Graas heeft Optimal Plant Proteins van Jarrow (erwtenproteïne, bruine rijstproteïne, hennepproteïne, chlorella en chiazaad) van 540 gram voor 23.95 incl verzendkosten (39.93 per kilo incl verzendkosten, want je krijgt 10-20% korting als je meerdere potten koopt)
http://www.smeetsengraas.nl/
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Oja, wat betreft het percentage proteïne per 100 gram: ik heb een paar merken bekeken, en daarvan bevatten de erwtenproteïne veel meer gram proteïne per 100 gram (meeste rond de 80 gram) dan hennepproteïne (meeste rond de 50 gram). Dat maakt erwtenproteïne dus nog extra goedkoper dan hennepproteïne.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Fynnya, hartstikke bedankt! De gegeven informatie is zeer nuttig en dat te bedenken dat ik ergens niet snel een reactie had verwacht op mijn gestelde vraag. Ik ga mij eens goed verdiepen in bovenstaande genoemde merken. Wat ik overigens van Sunwarrior weet is dat deze proteïne heel hoogwaardig is en alle aminozuren bevat. Echter kon ik mij niet voorstellen dat er geen soortgelijke producten waren met een vriendelijker prijskaartje. Zo te zien is dit wel degelijk het geval!
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Hallo Fynnya, ik heb eens gekeken naar jouw suggesties. De proteïne poeder van Smeets & Graas spreekt mij aan vanwege de bruine rijst proteïne die er in zit. Chia en Chlorella is daarnaast een mooie aanvulling. Bruine rijst proteïne heeft overigens mijn persoonlijke voorkeur omdat ik positieve berichten hierover. De proteïne van Smeets & Graas bevat wel de zoetstof Xylitol en hier bestaat wat onduidelijkheid over. Gezien ik veel gebruik maak van proteïne poeder, zie ik liever geen suiker of zoetstoffen in dit soort supplementen. Mijn vraag aan jou is of jij misschien nog betaalbare proteïne poeders weet die gewonnen zijn uit bruine rijst en die vrij zijn van deze zoetmakers. In tussentijd ga ik nog wat producten vergelijken en zelf zoeken naar alternatieven. Bedankt!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding