Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

In Ananas zit het enzym protease. Dat enzym knipt eiwitten (proteïnen) in kleinere stukjes waardoor ze minder vocht kunnen vasthouden. Dat vocht komt vrij, waardoor zuivel bitter gaat smaken.
(Lees meer...)
bamibal
12 jaar geleden
Utrecht
12 jaar geleden
Bijna goed.
De bittere smaak heeft niets met het vrijgekomen vocht te maken.
Door de hydrolyse worden peptiden gevormd (korte eiwitfragmentjes). Deze peptiden zijn bitter.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing