Hoe kun je een snelkookpan op een eenvoudige manier afgieten?

Hutspot gemaakt op advies van de wilde keuken van Wouter Klootwijk.
Dit ivm duurzame besparing of zoiets.
Afgieten lieten ze in de uitzending niet zien.
Het gaat om een Tefal Sensor Super.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1375567

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het ventieltje open zet, verdwijnt de druk. Haal dan wel de pan van het vuur af. Om het sneller te laten gaan, kun je een straaltje water over de pan laten lopen. Daarna de deksel er af en afgieten maar. Als je zo'n onhandige kiepkanteldeksel hebt zoals mijn snelkookpan (waarmee je dus niet ambachtelijk af kunt gieten), kun je de hele hutspot ook in een flinke metalen vergiet mikken en daarna terug in de pan. Toegevoegd na 3 minuten: Aha, ik denk aan de foto's van de Tefal Sensor Super te zien, dat het met jouw pan onhandig afgieten is vanwege het deksel. De truuk met de metalen vergiet is denk ik het handigst. Of je koopt een afgietdeksel, dat is een soort halve deksel met gaatjes er in. Ook heel handig voor spaghetti.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/gefu-afgietdeksel/...

Ik denk dat ik je vraag niet snap... Je haalt toch gewoon de druk er af en dan giet je het gewoon af? Daarna heb je de druk toch niet meer nodig? Toegevoegd na 21 seconden: PS. De wilde keuken! Yeah!

Haal het deksel er af na de druk af gelaten te hebben Zie dat je een deksel hebt dat je er omgedraaid kunt opzetten en giet door middel van een bescherming tegen de warmte, af. Je kan dit ook met een groot bord Robby BB Toegevoegd na 53 seconden: Je kan ook een vergiet gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100