Hoe kan je het beste kaas bewaren?

Woon in het buitenland waar moeilijk aan Nederlandse kaas (Gouda,Edammer etc.)te komen is.
Als het er soms is dan koop ik een meestal een voorraadje van kilo of 5/10 in stukken verpakt Maar hoe bewaar ik dat het beste ?Na een tijdje gaat het schimmelen en moet je er veel vanaf snijden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kaas kun je het beste bewaren in een gesloten verpakking in de koelkast. Boven de 20°C gaat de kaas ‘zweten’. Kaas die je buiten de koelkast bewaard is vatbaarder voor schimmels. Vacuümverpakte kaas blijft 1 tot 2 maanden goed. Verpakt in kaaspapier of folie is jonge of jong belegen kaas ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast. Belegen en oude kaas blijven op die manier 2 weken goed. Ontstaat er toch schimmel dan kun je dat ruim wegsnijden en is de rest nog wel eetbaar. Toegevoegd na 3 minuten: Kaas kun je ook invriezen, maar dan gaat de smaak ervan wel achteruit.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Ik neem aan dat je vacuüm verpakte kaas koopt, die kun je al gauw twee maanden bewaren. Kaas kan ingevroren worden. Denk maar aan kaas die op pizza’s zitten. Toch wordt het afgeraden om het te doen. Dit komt doordat de onder andere de structuur van het melkproduct verloren kan gaan. De kaas zal aan smaak verliezen en kan hij droger worden. Daanaast is het belangrijk ontdooide kaas dezelfde dag op te eten (Dat lijkt me dus een probleem).

Bronnen:
http://www.hoewatwaarom.nl/eten-en-drinken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100