Is er in Nederlandse supermarkten olijfolie te koop, die 100% olijfolie zijn?

Dus geen ander soort olie toegevoegd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer op een fles alleen olijfolie wordt vermeldt dan dient er ook alleen olijfolie in te zitten. Het is natuurlijk altijd mogelijke dat er andere olie is toegevoegd, maar dat is dan illegaal. Daar kan je als burger weinig tegen doen. Hooguit melden bij de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit. (088) 223 33 33 Hoofdkantoor NVWA Catharijnesingel 59 te Utrecht Wil je helemaal op zeker spelen dan kan je ook kiezen voor biologische olijfolie. Die wordt niet alleen gecontroleerd op of er alleen olijfolie inzit, maar ook op het niet-gebruiken van chemische bestrijdings- en conserveringsmiddelen. Oftewel: Check, check is dubbel check. Succes met je keuze.

Olijfolie is altijd 100% olijfolie, maar de kwaliteit en smaak kan wel verschillen. Extra Vergine/Vierge olijfolie is meestal een aanduiding van wat betere kwaliteit. Dan is het koud geperst, eerste persing. Bij de mindere goedkopere kwaliteiten gaat het om geraffineerde olie. Door de hogere verhitting bij het persen is de kwaliteit minder.

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/frag...
http://www.olicatessen.nl/goede-olijfolie.html

Er zijn in de supermarkt allerlei verschillende soorten waar bij de ingrediënten alleen maar olijfolie staat, dus ervan uitgaande dat ze alle ingrediënten erop hebben geschreven, zijn die er inderdaad. Bijvoorbeeld de biologische olijfolie extra vierge van AH Puur & Eerlijk, die ik toevallig net naast me heb staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100