waar kan ik zuurdesembrood kopen in België?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zuurdesembrood is in België meer en meer gangbaar. Je vindt het in de grote supermarktketens (Delhaize (zelfs zuurdesemstokbrood!)), Carrefour...) bij biologische bakkers, in biowinkels (Bioshop, Bioplanet ... maar vaak ook in kleinere biowinkeltjes), en bij duurdere bakkerketens zoals le Pain Quotidien, de Broderie etc. In de goedkope ketens, zoals Aldi, Colruyt en Lidl, heb ik ze in mijn buurt nog niet gevonden, bij Spar hangt het ervan af (sommige winkels wel, sommige niet). Het wordt een beetje zoeken want vele winkels hebben een andere aanbod naargelang de locatie. Je kan ook voorverpakt gesneden (Duits) zuurdesembrood kopen in vele winkels (een bekend merk is "Kronenbrot", maar er zijn wellicht nog andere merken)

In de betere natuurwinkel,Bakkerij De Trog uit Brugge is oa hier om bekend en is ook in andere natuurwinkels verkrijgbaar.

Bronnen:
http://detrog.be/

In de Carrefour supermarkten verkopen ze tegenwoordig verschillende soorten gedesemd brood. Ook hebben de meeste warme bakkers 1 of meerdere gedesemde broden in hun assortiment. Gewoon effe vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100