Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zijn de juiste verhoudingen natriumbicarbonaat en citroenzuur per 500 gram meel voor het bakken van brood?

wat zijn de juiste verhoudingen tussen
natriumbicarbonaat en citroenzuur

Toegevoegd na 1 minuut:
Wij bakken glutenvrij brood en willen de overstap maken naar natriumbicarbonaat ipv wijnsteenzuurbakpoeder.
maar welke verhoudingen moeten wij aanhouden.
hoeveel gram natriumbicarbonaat en hoeveel citroenzuur als we 500 gram meel gebruiken?
Wie weet raad? Bedankt

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
3.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

probeer eens uit te gaan van 1 tot 1,5 thee lepel per ons meel.
zeg een een 25 gram op een halve kilo meel
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als vuistregel geldt: 2 gram zuiveringszout/ natriumbicarbonaat/ baksoda wordt geneutraliseerd door 2,4 dl gefermenteerde melk (yoghurt/ karnemelk) of 1 thl citroensap of azijn of 5 gram wijnsteenzuur.

Meer info in de bron.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding