Wat zijn de juiste verhoudingen natriumbicarbonaat en citroenzuur per 500 gram meel voor het bakken van brood?

wat zijn de juiste verhoudingen tussen
natriumbicarbonaat en citroenzuur

Toegevoegd na 1 minuut:
Wij bakken glutenvrij brood en willen de overstap maken naar natriumbicarbonaat ipv wijnsteenzuurbakpoeder.
maar welke verhoudingen moeten wij aanhouden.
hoeveel gram natriumbicarbonaat en hoeveel citroenzuur als we 500 gram meel gebruiken?
Wie weet raad? Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

probeer eens uit te gaan van 1 tot 1,5 thee lepel per ons meel. zeg een een 25 gram op een halve kilo meel

Als vuistregel geldt: 2 gram zuiveringszout/ natriumbicarbonaat/ baksoda wordt geneutraliseerd door 2,4 dl gefermenteerde melk (yoghurt/ karnemelk) of 1 thl citroensap of azijn of 5 gram wijnsteenzuur. Meer info in de bron.

Bronnen:
http://www.foodbgood.nl/index.php?title=Gi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100