Wat zit er in ovenpapier waardoor het niet aanbrandt?

Of is het niet echt papier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger had bakpapier een waslaagje, maar dat is nogal een vettige bedoening. Tegenwoordig wordt het papier behandeld met zoutzuur of soms met zinkchloride. Dit proces lost het papier een beetje op en gelatineert het papier, waarna de chemicalieën er uit worden gewassen. Omdat het papier wel onbrandbaar wordt door deze behandeling, maar erg bros, wordt het vaak nog nabehandeld door plastificering met glucose, glycerine of siliconen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Parchment_pap...

Dat kan wel degelijk aanbranden!!! Heb t zelf meegemaakt,denk alleen minder snel!

Bronnen:
Eigen ervaring

Er zit een dun laagje was overheen, waardoor het minder snel aanbrandt en er minder vet in trekt.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wax_paper

Bakpapier is speciaal geprepareerd papier dat in de oven gebruikt wordt om te bakken voedsel niet aan de bakplaat of springvorm te laten kleven. Het wordt in de supermarkt verkocht op een rol, zodat de benodigde lengte kan worden afgescheurd. Na gebruik kan het in de vuilnisbak. Wat erin zit weet ik helaas niet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakpapier

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100